Jak vybrat oblečení na focení?

30.8.2024

Výběr správného oblečení na focení může výrazně ovlivnit výslednou kvalitu a celou atmosféru snímků. Ať už se jedná o rodinné portréty, profesionální focení s motorkou nebo svatební fotografii, výběr outfitu hraje klíčovou roli. Nejde jen o to, co vám sluší, ale také o to, jak bude oblečení působit na fotografii a jak harmonicky zapadne do celkového konceptu fotky. Níže pro vás mám rady a tipy, jak vybrat ideální oblečení na focení, abyste se na fotkách cítili i vypadali skvěle.

7 tipů jak vybrat oblečení na focení

1. Zvolte správné barvy

Barva oblečení je jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru outfitu na focení.

  • Neutrální tóny - barvy jako bílá, béžová, šedá nebo světle modrá působí na fotkách velmi čistě a elegantně. Tyto odstíny neodvádějí pozornost od vašeho obličeje a vytvářejí jemnou atmosféru.
  • Pastelové barvy - jemné pastelové barvy, jako je světle růžová, mátová nebo levandulová, dodají fotografiím svěžest a lehkost. Jsou skvělou volbou na jarní nebo letní focení venku.
  • Kontrastní barvy - pokud chcete, aby vaše fotografie působily dynamicky a moderně, zkuste kombinaci kontrastních barev. Například černá s bílou nebo tmavě modrá s oranžovou vytvářejí silné vizuální efekty.
  • Vyhněte se výrazným vzorům - oblečení s příliš výraznými vzory nebo nápisy může odvádět pozornost od vás samotných a působit na fotkách rušivě. Pokud se vzorům nevyhnete, volte raději jemné a nenápadné vzory.

Chci se objednat na focení 

2. Myslete na prostředí focení

Místo, kde se focení odehrává, by mělo mít vliv na výběr oblečení.

  • Exteriérové focení - pokud se focení odehrává venku, zvolte barvy a styl oblečení, které ladí s přírodou. Pro podzimní focení v lese se hodí zemité tóny, jako je hnědá, vínová nebo olivově zelená. V jarní přírodě vyniknou pastelové barvy nebo jemné vzory květin.
  • Městské prostředí - focení ve městě je ideální pro moderní a elegantní outfity. Zvolte oblečení, které ladí s architekturou a atmosférou města. Pro focení v ulicích metropole můžete zvolit sofistikované a stylové kousky, jako jsou kožené bundy, kabáty nebo jednoduché šaty.
  • Interiér - focení v interiéru, například doma nebo ve studiu, umožňuje větší volnost při výběru oblečení. Zde můžete zvolit jak formálnější, tak i pohodlné oblečení, které ladí s prostředím. Nezapomeňte zohlednit barevné schéma místnosti, kde se focení odehrává.


3. Zohledněte styl focení

Každý typ focení vyžaduje jiný přístup k oblečení. Je důležité přizpůsobit svůj outfit stylu a atmosféře, kterou chcete na fotografiích vytvořit. Při focení s motorkou je dobré zvolit oblečení, které nebude příliš rušivé, aby vynikl váš obličej a osobnost a také především motorka. Jednoduché a elegantní oblečení v neutrálních barvách je ideální volbou.

4. Pohodlí je také důležité

Když vybíráte oblečení na focení, nezapomeňte na pohodlí. I když se může zdát lákavé obléct si něco velmi stylového nebo módního, měli byste se v oblečení cítit dobře. Pokud vám outfit nesedí nebo vás někde tlačí, bude to na fotkách vidět. Pohodlné oblečení vám umožní přirozeně se pohybovat a pózovat, což se pozitivně odrazí na výsledných fotografiích.


5. Zvažte vrstvení oblečení

Vrstvení oblečení může fotkám dodat zajímavou dynamiku a texturu. Například přidání lehkého šátku, kardiganu nebo džínové bundy může obohatit celkový vzhled. Navíc vrstvení umožňuje snadné změny během focení – můžete během něj měnit jednotlivé vrstvy a tím vytvářet různé kombinace outfitů bez nutnosti složitého převlékání.

6. Detaily hrají roli

Myslete také na detaily vašeho outfitu. Kromě hlavních kusů oblečení se zaměřte i na doplňky, jako jsou šperky, obuv nebo pásky. Tyto drobnosti mohou dodat fotografiím zajímavý šmrnc. Zároveň by však měly být sladěny s celkovým vzhledem a neměly by být příliš výrazné, aby neodváděly pozornost.

Chci vidět fotky s motorkou 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.